2014. március 31., hétfő

Március avagy 170km /hó

Már-már fogalmaztam soraimat erről az igazán jól sikerült hónapomról, amikor Gábor barátom írt egy megjegyzést nekem. Diagram és mondatok törölve. Ezek a szakvak mindent elmondanak helyettem:

"Attila,engedd meg hogy gratuláljak a márciusi teljesítményedhez.
Komolyan és őszintén mondom le a kalappal előtted,szép munka volt!

Én már nem futok ebben a hónapban,Áprilisra tartogatom az erőmet :)

Kimondva kimondatlanul mindketten komolyabban vettük ezt a hónapot és bizony nem egyszerűen győztél le,amit nem bánok,élveztem a "közös futást" ebben a hónapban.

Gratulálok és most már tudom hogy vigyázni kell veled ;) "


Köszönöm Gábor!
Az, hogy ezt a hónapot teljesítettem Neked köszönhetem. Igaz nem versenyzek veled -messze vagyok én attól, de nagyon inspirál a "közös futásunk"!

4 megjegyzés:

  1. :)

    Az első hét után mondtam Katának hogy: "Úgy néz ki itt valami nagyra készülsz"

    (Én márciusra 14O-15O km körül terveztem,vagyis inkább úgy terveztem hogy most a következő pár hónapban mindig próbálok egy kicsivel többet futni mint az azt megelőzőben )

    Na várjuk ki a végét,hisz maratont se az első 15 km-en nyeri meg az ember,sok van még hátra.-gondoltam pár futás után
    Mivel 100K fölött nem sokat mentél még ezért "kiváncsian vártam" hogy hogy birod majd a folyamatos terhelést,elfáradsz-e majd.

    Aztán a 3 héten mikor hétközben nem nagyon futottál (akkor nekem se volt 40K,ugye nem volt motiváció...) akkor gondoltam hogy :"Na tessék,..lehet sok volt neked a folyamatos futás" meg sajnáltam volna akkor ha úgy ér véget a hónap.
    De aztán hétfőn reggel meg nagy mosollyal az arcomon csekkoltam le a Nike app-ot és láttam hogy hétvégén keményen nyomtad,és nem adod te olyan könnyen.

    Múlt héten meg sokat esett az eső itt,időmet sem tudtam ugy beosztani hogy többet menjek futni, illetve akkor már nem akartam sokkal 15O fölé menni ezért csak ennyi lett a vége.

    De ugy érzem mehettem volna én bármennyit,te akkor is előttem maradtál volna egy kicsivel mindig.

    Szép munka volt,gratuálok mégegyszer :)

    És továbbra is reggel az első dolgok között a Nike app-ot csekkolom ;) :)

    VálaszTörlés
  2. Üdv újra

    (Nem tudom ismered-e ha böngészőböl belépsz a Nikerunning.com -ra ott meg lehet nézni a barátok futásait is,én néha ránézek a tiedre is.)

    Nem akarok okoskodni,meg beleszólni de azt vettem észre hogy a hosszú távot már jól birod,megy a hosszú futás neked,csak gondolom még a tempó amivel nem vagy elégedett.

    Szerintem a csak sok hosszú futás helyett heti 1 fartlek edzést iktass be,és az legyen rövidebb távon,5-7 km körül.

    Magamon is azt vettem észre hogy az elmúlt pár hétben ráálltam a hosszú futásokra,és a sebességem nem hogy javult hanem inkább még romlott is,ugyhogy holnaptól én is visszaállok heti 1 max 7K-s fartlekre

    (Ez nálam úgy néz ki hogy elindulok a szokásos futásra,de nem mérem hogy na most eltelt 2 perc,vagy 500M most meg kell nyomni,hanem egyszer csak elkezdek gyorsabban futni amig birom,majd utána megprobálom tartani azt a tempót amivel előtte mentem,majd amikor ugy érzem hogy megint birok egy kicsit gyorsabban futni akkor megint egy pár száz méter gyorsabb futás-amig birom,vissza a tempó,aztán megint gyorsabb-de persze a harmadik-negyedik már nem olyan gyors,meg nem birom olyan sokáig de még mindig gyorsabb.
    Egy 7K-s körön 4-max 5 gyorsabb futást szoktam csinálni.
    És tavaly a félmaraton előtt segitett nekem.)

    Ugyhogy én jövő héttől megint elkezdek fartlekezni,ne érts félre de tanácsolom neked is,próbáld ki 3-4 hétig hátha te is veszel majd észre változást,meg igazából heti 1 hosszú futás bőven elég.

    Bocs ha okoskodónak tüntem csak ezek amiket én észrevettem és próbálok segiteni :)

    Üdv és minden jót :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Őszintén örülök, hogy foglalkozol velem! Igen, a tempóval vannak gondjaim. Az elmúlt 2 alkalommal kipróbáltam a "süket" futást, azaz zene és minden infó nélkül, csak futottam és elképesztően rossz eredménye lett. Kell, hogy lekösse a gondolataimat a zene és halljam, hogy miként teljesítek. Ma este már megpróbálom a fartlek futást!
    Úgyhogy nem okoskodó, hanem figyelő és baráti vagy!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Felmaraton vagy maraton lesz? :)

    VálaszTörlés