2013. június 10., hétfő

Az első lefutott 15km

Hétvégén elindultam a szokásos pulzuskontroll-os futásomra. Induláskor gondoltam az első 1-2 km normál tempóban lefutom, majd utána jöhet a 138-140-es pulzus. Mivel nem éreztem magam különösebben fáradtnak, így a 2km-ből legyen 3, háromnál legyen 5, ötnél pedig gondoltam legyen 7, 7-nél pedig, hogy ameddig bírom. A vége az lett, hogy összejött a 15 kili 1 óra 26-os idővel és szinte végi 5:44-5:50 közötti tempóval. Szegény órám végigcsipogta a futást, hogy észnél legyek, mert a pulzusom kissé magas volt még ehhez a mutatványhoz, 165-170 között alakult, illetve az utolsó km-nél már 170 alá nem is ment.
Van értelme a pulzuskontroll-nak, vissza is állok a lassúra - viszont komoly inspirációt kaptam, hogy fussak-fussak-fussak....

2013. június 3., hétfő

Helvécia Futás 2013

Igaz pihentetni kellene a lábam, de hát elsején szombaton Helvécia Futás, amit minden évben az egyik fiam iskolája szervez. Bárki - nem csak helyi lakos - indulhat. A táv nem nagy 1 km és 3km, korcsoportba illetve családi (szülő+gyerek) kategóriákba lehet indulni. Ismerve néhány igen sportos szülőt, fiammal úgy gondoltuk becsületből lefutjuk, talán egy 3. hely összejön, de a 4. tűnt reálisnak.
Rajt után megijedtem, hogy túl nagy tempóban futunk, mert gyakorlatilag az elsők között haladtunk, egy picit visszább is vettünk a tempóból, de fél pályától már elöl haladtunk....és a végén: